Over ons

Palliaplus is een netwerkorganisatie van zelfstandige zorgprofessionals. Wij bieden intensieve terminale thuiszorg  aan mensen die graag in hun eigen omgeving willen sterven.

Missie
Palliaplus wil thuis sterven mogelijk maken.

Visie
Palliaplus gelooft in de kracht van zelfbestemming, het eigen netwerk van de cliënt en de flexibiliteit en klantgerichtheid van zelfstandige zorgprofessionals. Wij willen op een verantwoorde manier omgaan met zorggelden en respecteren en ondersteunen waar nodig de positie van zelfstandige zorgverleners.

Over het ontstaan van de coöperatie
Tot 2016 was het niet mogelijk om als individuele dienstverlener/ zzp’er een contract te sluiten met zorgverzekeraars voor het leveren van diensten. Door samen een Coöperatie op te richten met een AGB-code ontstond een vereniging die het wel mogelijk heeft gemaakt afspraken te maken met de zorgverzekeraars.

Op deze manier werden zzp’ers met een bijzondere kennis op het gebied van terminale thuiszorg in de gelegenheid gesteld om werk te maken van hun gezamenlijke ervaringen. Vanaf het eerste uur werkten de zzp’ers samen in de Coöperatie. Een eerste bijdrage leverde de toevoeging Samen Zorgzaam op waardoor de Statutaire naam Coöperatie Samen Zorgzaam is geworden. Een tweede bijdrage leverde de handelsnaam Palliaterm op. Prachtige acties van enthousiaste zzp’ers.

Op dit moment verzorgd de Coöperatie dienstverlening in:
Drenthe, Overijssel, Groningen, Gelderland en Flevoland.

Wenst u meer informatie? Neem gerust contact met ons op.