Werken via Palliaplus?
PalliaPlus is op zoek naar zelfstandig verpleegkundigen
PalliaPlus is op zoek naar zelfstandig verpleegkundigen (niveau 4, 5 en 6) en verzorgenden (3IG) met een hart voor de terminale thuiszorg.
In kleine teams leveren de leden van PalliaPlus intensieve thuiszorg, waarbij tijd en aandacht voor de cliënt en naasten hoog in het vaandel staan. Naast het leveren van kwalitatief goede zorg, verwachten wij van onze leden dat ze de wensen van de cliënt en naasten centraal stellen.
Ben jij enthousiast? Reageer dan snel!
Maak thuis sterven mogelijk
Palliaplus is een netwerkorganisatie van zelfstandig zorgverleners die intensieve terminale thuiszorg biedt aan mensen die graag in hun eigen omgeving willen sterven. Wij maken thuis sterven mogelijk en hebben daarbij zorg, tijd en aandacht hoog in het vaandel.
Wij werken samen in een coöperatie genaamd Samen Zorgzaam. De coöperatie valt onder de WTZi en declareert meestal direct aan de zorgverzekeraar. Met VGZ hebben we andere afspraken. Voor meer informatie hierover, kan je telefonisch contact met ons opnemen.
Onze zorgverleners leveren in een klein team van maximaal vijf zorgverleners intensieve verpleging en verzorging bij u thuis.
De zorg leveren we samen met mantelzorgers en andere specialisten zoals een gespecialiseerd verpleegkundige palliatieve zorg, huisarts en praktijkondersteuner. We werken alleen samen met zelfstandig verzorgenden IG of verpleegkundigen die ingeschreven staan bij de KvK. Daarnaast moet je in het bezit zijn van een diploma Verpleegkunde of Verzorgende 3IG en bij voorkeur en KIWA keurmerkpas of HKZ keurmerk hebben.
Heb je belangstelling om je aan te sluiten bij onze coöperatie? Neem dan contact op via 085 – 060 91 74. Onderstaand vind je veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact op met ons. We helpen je graag verder!
Veelgestelde vragen
Over het werken via Palliaplus
Je titel komt hier
Hoeveel moet ik werken als ik mij inschrijf bij Palliaplus?
Wanneer je je beschikbaar hebt gesteld voor een cliënt, wordt er verwacht dat je minimaal 1 keer per week beschikbaar bent. Verder bestaat er geen verplichting wat betreft een minimaal aantal uren of dagen werk per jaar.
Wat zijn de lidmaatschapskosten?
De lidmaatschapskosten van Palliaplus bedragen €100,- per jaar.
Hoe word ik lid van Palliaplus?
Leuk dat je geïnteresseerd bent! Als je lid wilt worden van Palliaplus kun je je aanmelden door contact op te nemen met een van onze coördinatoren . Je kunt ook het contactformulier invullen, dan bellen of mailen wij je zo snel mogelijk terug. Na de (online) aanmelding volgt een gesprek in Apeldoorn of omgeving Assen.
Kan iedereen toetreden tot de coöperatie?
Nee, bij voorkeur heb je twee referenties binnen de leden van de coöperatie. Daarnaast beslissen onze coördinatoren aan de hand van het gesprek of je je wel of niet kan inschrijven.
Zijn jullie een bemiddelingsbureau?
Nee, Palliaplus is geen bemiddelingsbureau of uitzendbureau, wij zijn een coöperatie. Wij zorgen samen voor goede zorg.
Moet ik mijn eigen spullen aanschaffen als zzp-er?
Ja, bijvoorbeeld wegwerphandschoenen en werkkleding. Wij verwachten ook dat je een iPad/tablet of laptop bij je hebt om te kunnen rapporteren.
Verzorgen jullie ook scholingen?
Ja, Palliaplus verzorgt scholingen tegen gereduceerd tarief. Bijvoorbeeld scholingen rondom de palliatieve zorg, pomp scholing voor de CADD Legacy, verpleegtechnische handelingen of rouw-en verliesbegeleiding.
In hoeverre word je als lid op de hoogte gehouden van de lopende zaken binnen de coöperatie?
Omdat wij een coöperatie zijn houden wij onze leden zoveel mogelijk op de hoogte. We hebben twee keer per jaar een ledenvergadering, waar we lopende zaken bespreken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan nieuwe contracten, de begroting, veranderingen in de zorgverzekeringswet en de winstdeling. Daarnaast word je ook per mail op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen.
Kan ik mij ook als verzorgende niveau 2 inschrijven?
Nee, dat kan helaas niet. Omdat wij palliatieve zorg bieden, zijn wij door zorgverzekeraars verplicht om met zorgverleners met minimaal niveau 3 IG te werken.
Kan ik diensten van 8 of 12 uur werken?
Een belangrijk element van terminale zorg die wij bieden is rust. Dit doen wij onder andere door kleine teams in te zetten, zodat een cliënt niet onnodig vaak een nieuw gezicht ziet. De diensten die onze zorgverleners draaien zijn daarom 24 uur.
Waar slaap ik tijdens mijn diensten?
Omdat je te allen tijde oproepbaar bent voor de cliënt en indien nodig ‘s nachts zorg levert, slaap je tijdens de diensten bij de cliënt. De voorwaarde die wij hieraan stellen is dat er een aparte (logeer)kamer aanwezig is.
Wat gebeurt er als ik ziek wordt terwijl ik in een team zorg verleen?
Wij werken met zelfsturende teams. Als je ziek wordt en daardoor niet kunt werken, is het de bedoeling dat je zelf vervanging zoekt. Dit kan binnen jouw team, of desnoods via onze WhatsApp groep met daarin al onze zelfstandig zorgverleners.
Heb ik een auto nodig?
Ja, dat is wenselijk gezien de onregelmatige werktijden en locaties.
Zelfstandig zorgverlener worden
Je titel komt hier
Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.
Hoe word ik ZZP’er?
Het kan spannend zijn vanuit een loondienstverband voor jezelf te gaan werken. Gelukkig is het helemaal niet ingewikkeld en is er veel informatie beschikbaar over hoe je dit het beste kan doen. Wil je meer informatie over de startfase? Lees dan dit artikel.
Kan ik naast mijn werk in loondienst als ZZP’er werken?
Dat is mogelijk. Er zijn wel een aantal zaken waar rekening mee gehouden moet worden. Deze worden besproken in dit artikel.
Hoe regel ik mijn pensioen als ZZP’er?
Als zzp’er ben je zelf verantwoordelijk voor het opbouwen van je pensioen. Het is niet verplicht om dit te doen, maar om te voorkomen dat je alleen AOW hebt, is het verstandig dit zelf te regelen. Er zijn meerdere manieren om dit te doen. Lees hierover meer in dit artikel.
Wat is de zelfstandigenaftrek?
De zelfstandigenaftrek is een aftrekpost ten laste van het belastbaar inkomen voor zelfstandig ondernemers.
Kom ik in aanmerking voor de zelfstandigenaftrek?
Je komt voor deze aftrek in aanmerking als De Belastingdienst je als ondernemer beschouwd. Je moet daarvoor voldoen aan het urencriterium. Dit houdt in dat je minimaal 1225 uur per jaar aan jouw bedrijf besteed.
Is een VOG verplicht als ik wil werken voor Palliaplus?
Ja, een VOG is verplicht.